W dniach 18-20 października 2019 r. grupa 15 uczniów Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką Pani mgr Katarzyny Lis wzięła udział w Naukowych Warsztatach Weekendowych w Krakowie w ramach komponentu Małopolskiej Chmury Edukacyjnej w ramach projektu pn. „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II” (Edycja VI, rok 2019/2020) obszar tematyczny żywność.
PARMA – MIASTO SZTUKI I KULINARIÓW – relacja uczestników
PARMA – MIASTO SZTUKI I KULINARIÓW
Naszą przygodę z Parmą, miastem sztuki i kulinariów rozpoczęliśmy od spaceru po mieście, zapoznając się z jego topografią. Pod okiem opiekuna z firmy IFOM, wyruszając z hotelu Residence …
Read more PARMA – MIASTO SZTUKI I KULINARIÓW – relacja uczestników
101. Rocznica Odzyskania przez Polskę Niepodległości. Doroczne Święto Szkoły “Myśląc Ojczyzna”
8 listopada br. był dniem szczególnym dla naszej szkoły. Obchodziliśmy bowiem wtedy 101. rocznicę odzyskania przez Polskę Niepodległości połączoną z Dorocznym Świętem Szkoły oraz ślubowaniem uczniów klas pierwszych.
Konkurs “80. rocznica wybuchu II wojny światowej”
Z okazji 80. rocznicy wybuchu II wojny światowej, w naszej szkole został ogłoszony konkurs plastyczny, służący upamiętnieniu tak ważnego wydarzenia.