„Jakość i tradycja od blisko 100 lat” Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Miechowie
19 września 2022 roku młodzież naszej szkoły, kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła w pokazie połączonym z warsztatami samodzielnej produkcji masła i sera twarogowego tradycyjną metodą w ramach kampanii promocyjnej Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Miechowie.
Celem realizacji kampanii jest pogłębienie wiedzy i świadomości konsumentów na temat Masła extra , Sera Twarogowego Półtłustego i Ser Twarogowego Tłustego oraz zwiększenie rozpoznawalności i poprawę wizerunku tych produktów oraz systemu „Jakość Tradycja” , a także propagowanie zdrowej, regionalnej żywności.
Składamy słowa podziękowania dla Dyrekcji OSM w Miechowie za kontynuowanie wieloletniej współpracy z naszą szkołą w ramach kształcenia w zawodach: technik technologii żywności oraz technik żywienia i usług gastronomicznych.