Organizacja konkursu gastronomicznego, którego celem jest propagowanie tradycji świątecznej oraz pokaz umiejętności kulinarnych i estetycznych młodzieży – to już tradycja w naszej szkole. Uczniowie kształcący się na kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych -specjalizacja: dietetyka i żywność ekologiczna rywalizowali w dwóch kategoriach: aranżacja stołu wigilijnego oraz potrawa wigilijna.

Ze względu na bardzo wyrównany poziom  i duże zaangażowanie uczniów jury przyznało I miejsce w kategorii:

  • potrawa wigilijna – uczennice klasy 1S: Aleksandra Stawiarska i Kinga Sieradzka za przygotowanie: zupy grzybowej z łazankami oraz krokietów z pieczarkami i serem żółtym;
  • dekoracja stołu – uczennice klasy 1S: Kalęba Martyna i Cieślik Oliwia

Nagrody i dyplomy wręczyła Pani Dyrektor Marzena Samborska. Konkurs przygotowały panie :Teresa Mucha, Joanna Gajda, Aleksandra Markiewicz.

Jeszcze raz wszystkim uczestnikom gratulujemy!!!

Uczniowie tego  kierunku  swoje umiejętności właściwie  wykorzystali pomagając podopiecznym Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Racławicach. To dla nich przygotowali słodkie przekąski, które wręczyli wraz z Panią Dyrektor.

Autor: Joanna Gajda