W dniach 18-20 października 2019 r. grupa 15 uczniów Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką Pani mgr Katarzyny Lis wzięła udział w Naukowych Warsztatach Weekendowych w Krakowie w ramach komponentu Małopolskiej Chmury Edukacyjnej w ramach projektu pn. „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II” (Edycja VI, rok 2019/2020) obszar tematyczny żywność.
Zajęcia dydaktyczne realizowane w ramach naukowych warsztatów weekendowych koordynowane były przez Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie – Wydział Technologii Żywności. Młodzież podczas warsztatów uczestniczyła w zajęciach laboratoryjnych i nabyła wiedzę praktyczną z zakresu zdrowego odżywiania. Młodzież była bardzo zadowolona z uczestnictwa w warsztatach.
{gallery}2020/urkrakow{/gallery}