MASZ ZAWÓD, MASZ PRACĘ, MASZ PIENIĄDZE !
POMOGLIŚMY ZDOBYĆ CIEKAWY ZAWÓD
JUŻ WIELU UCZNIOM
PRZYJDŹ - POMOŻEMY I TOBIE!
NASZ ABSOLWENT
posiada maturę i tytuł technika,
to dobrze wykształcony fachowiec, przygotowany do dalszej nauki, umiejący
znaleźć się na rynku pracy w kraju i zagranicą.
Dyplom potwierdzający kwalifikację w zawodzie uznawany jest we wszystkich
krajach Unii Europejskiej.
JESTEŚMY SZKOŁĄ
z pasją, przyjazną uczniom i rodzicom, rozwijającą samodzielność, przedsiębiorczość i pozytywne myślenie.
ZAPRASZAMY DO KONTYNUOWANIA NAUKI W SZKOLE KSZTAŁCĄCEJ W ZAWODZIE:
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH



- Sporządzanie potraw i napojów - Uczniowie nabywają wiedzę niezbędną do prawidłowego przechowywania żywności, stosują receptury gastronomiczne, sporządzają potrawy i napoje, używają odpowiedniego sprzętu podczas procesu produkcji gastronomicznej, dobierają zastawę stołową do ekspedycji potraw i napojów, dekorują i wydają sporządzone posiłki.
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych - Uczniowie układają jadłospisy, obliczają wartość energetyczną i odżywczą posiłków, oceniają wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka. Opracowują karty menu, sporządzają kalkulację cenową potraw. Przygotowują ofertę usług gastronomicznych, prowadzą ich promocję i sprzedaż oraz rozliczenie.
To zawód dla osób:
- ubiących przygotowywać posiłki,
- odpowiedzialnych,
- poszukujących nowych rozwiązań kulinarnych,
- lubiących eksperymentować,
- potrafiących działać w stresie,
- nawiązujących dobre relacje z ludźmi,
- lubiących działania organizacyjne.
Szkoła kształtuje umiejętności związane z przygotowaniem potraw oraz planowaniem
i organizacją żywienia. Umiejętności te są bardzo przydatne w zakładach żywienia zbiorowego (przedszkola, szkoły, szpitale, itp.), restauracjach, barach, jak również w żywieniu rodziny
http://ekonomik.miechow.edu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=171#sigFreeId6565317a36
http://ekonomik.miechow.edu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=171#sigFreeId9de861cdf0